We hebben een TOP avond gehad

Eindelijk was het dan zover, na een aantal weken voorbereiden, vooral veel zoeken naar manieren om in de media aandacht te krijgen voor ons huiskamerconcert was het dan zover.

Vrijdag 4 december was de dag dat het tweede door ons georganiseerde huiskamerconcert plaats vond. Na  in 2014 gestart te zijn met Rogier Pelgrim was nu Tim Akkerman aan de beurt. De kaarten waren allemaal gereserveerd, dus volle bak.

In de dag even ruimte gemaakt in huis, wat meubels verschoven, extra stoelen neer gezet, wat geschoven met de opstelling om te kijken wat het beste was. Boodschappen gedaan en vooral wachten tot de eerste gasten en natuurlijk Tim zouden komen.

Geheel volgens planning begon het rond 20:00 uur drukker te worden bij ons. De eerste gasten waren al binnen toen Tim zich meldde. Het viel gelijk op dat hij er zin in had en zich totaal ontspannen voelde, dat maakte gelijk dat iedereen gezellig met elkaar en met Tim aan de praat raakte, ondertussen genietend van koffie, thee of iets anders.

Toen rond 20:30 uur de laatste gasten binnenkwamen was het tijd om te beginnen, eerst nog even een klein bedankje voor iedereen die is gekomen, namens ons (Gert & Simone) maar zeker ook namens Stichting Terminale zorg THUIS en hospice Midden-Holland aangezien de opbrengst van deze avond geheel ten goede aan deze organisatie zou komen.

IMG-20151205-WA0001Tim had er zin in, na dat hij eerst iedereen nog een hand had gegeven en zich had voorgesteld begon hij met het eerste deel van zijn optreden. Hij begon met enkele nummers van zijn eerste CD en iedere song had zijn eigen verhaal en Tim kletste en zong er lekker op los, ook een aantal covers kwamen voorbij, zo leerden we wat de muzikale invloeden waren voor hem.

In de pauze was er voor iedereen een drankje en wat te knabbelen, we werden voor deze gelegenheid gesponsord door de Kaasspecialist uit Winkelcentrum Bloemendaal, wij zijn heel blij met deze ondersteuning en zeer dankbaar dat ze dit initiatief hebben ondersteund. In de pauze werd er lekker gekletst, ook Tim mengde zich onder de gasten. Toen alle kelen weer gesmeerd waren was het tijd voor het tweede deel van het optreden.

Tim pakte de draad op en wisselde zijn mooie songs af met leuke anekdotes. Het vloog allemaal voorbij, zelfs een enkel verzoeknummer kwam voorbij. Tot slot een cover van Bruce Springsteen een van de inspiratiebronnen van Tim en het zat er op. Als verrassing meldde Tim dat van elke verkochte cd een bedrag van € 5,– voor het Hospice zou zijn. Wat een mooi initiatief van Tim.

Voor het tijd was voor de drankjes eerst nog even een groepsfoto voor en met Tim.
Screenshot_2015-12-05-14-20-52

 

 

 

 

 

 

20151204_230642Na het optreden bleef het nog gezellig, de meeste gasten bleven nog hangen voor een drankje en een hapje maar vooral om nog even gezellig na te praten. Ook Tim bleef nog en was volop in gesprek met de bezoekers en ging met iedereen op de foto die daar zin in had.

Rond 23:30 uur vertrokken de laatste gasten richting huis, en ook Tim begon met het inpakken van zijn spullen om richting huis te gaan. Na Tim hartelijk bedankt te hebben vertrok hij met in de ene hand zijn gitaar en in de andere een pakje Goudse stroopwafels en was het voor hem tijd om terug te gaan richting Den Haag.

Nu was het tijd om de afwasmachine in te ruimen en alles weer op zijn plek te zetten ondertussen nagenietend van een super mooie avond. Met als bonus ook een hele mooie opbrengst voor het Hospice.

Na vorig jaar was het voor ons al zeker dat we door zouden gaan met het organiseren van huiskamerconcerten, de eerste opvolger heeft dit gevoel alleen maar verstrekt. Deze keer waren we zelfs meer dan uitverkocht, last minute zelfs nog een extra bezoeker welkom geheten. Het was gezellig met ruim 28 mensen in huis. En wat helemaal leuk was dat er leuke mix van bezoekers waren. Naast familie, vrienden en buren ook veel voor ons nieuwe gezichten, zelfs een 14-jarige fan van Tim.

Wordt vervolgd, en wel op 12 maart 2016, maar daarover komt in januari meer informatie.

Gouda, 5 december 2015

IMG-20151204-WA0020

Zelfs onze buurjongen kwam nog even langs om een handtekening op zijn gitaar te laten zetten door Tim. Dit wordt een collectors item!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *