Wat een mooie dag!!

Gisteren was het eindelijk zover, de avond van het 4e door ons georganiseerde huiskamerconcert! Deze keer met Sandy Dane en begeleidt door Rudy Mackay op gitaar.

Rond 18:30 uur reden ze voor en al snel voelde het voor ons heel vertrouwd. Ook deze keer hadden we namelijk de artiesten uitgenodigd om vooraf met ons mee te eten, altijd prettig om zo alvast met elkaar kennis te maken. Het was leuk om even te kunnen kletsen over van alles en nog wat, maar vooral over hun passie voor waar ze mee bezig zijn.

Na het eten gingen zij op de bank nog even wat nummers doornemen en begonnen wij me de voorbereidingen. Koffie zetten, de huiskamer een beetje anders ordenen en alles alvast klaar zetten op tafel. En toen druppelden ook langzaam al de eerste gasten binnen.

Onder het genot van koffie, thee met stroopwafels en kruidnoten werd het al snel gezellig in onze huiskamer.

Om 20:30 uur was het tijd voor Gert om iedereen welkom te heten en te bedanken voor hun komst en kon het concert echt beginnen. Dit blijft altijd een spannend moment voor ons, hoe vinden de gasten deze artiest die we uitgenodigd hebben. Dat zag er al vrij snel goed uit.  Op de maat van de muziek bewogen de hoofden en 20161120_113503voeten al snel mee.

In de pauze werd er lekker gekletst en na de pauze pakten Sandy en Rudy de draad snel weer op. Wat een super heldere en mooie stem heeft ze, en wat leuk de interactie tussen Sandy en Rudy. Al spelende werd de setlist door elkaar gehaald en bleven de liedjes maar komen. In plaats van een selectie speelde ze de complete set.

Toen om 22:15 uur het laatste liedje van Sandy er  op zat en iedereen nog lang niet genoeg had was het Rudy die afsloot met een kleine promo van wat voor muziek hij met zijn eigen band maakt. Dit was naast muzikaal hilarisch en verrassend, en ik ga zeker proberen om hun ook een keer te boeken. Geen singer-songwriter maar een band om een feestje te maken.

Na afloop werd er nog even wat gedronken en gekletst met Sandy en Rudy. Ook werden er ideeën uitgewisseld voor optredens in bijvoorbeeld een kinderhospice in de toekomst.

Als bijkomstigheid konden we ook deze avond weer afsluiten met een mooie opbrengst voor Stichting terminale zorg thuis en hospice Midden-Holland. Naast de entree en giften van de gasten heeft Sandy van elke verkochte cd ook een bedrag gedoneerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *