Wat was het een feestje gisteren!!!

Vrijdag 30 juni was het dan eindelijk zover, alweer ons 6e huiskamerconcert. Deze keer hadden we geen singer-songwriter uitgenodigd maar een band die a.h.v. bekende en minder bekende tvtunes ons muzikaal zouden komen verrassen.

Net als de vorige keren hadden we de artiesten uitgenodigd om met ons mee te eten, de helft van de ploeg had hier wel zin, de andere helft zouden later komen i.v.m. werk.

 

Dus samen met onze goede vriendin Claudia waren we in afwachting van de komst van Rudy en Bastiaan.

De kamer hadden we in de middag al voorbereid op een feestelijk avondje. De slingers hingen al klaar. Wat ons betreft konden we beginnen. Maar eerst was het etenstijd.

Voor Rudy was het overigens de 2e keer dat hij bij ons kwam spelen, de vorige keer was in november 2016 als begeleider van Sandy Dane. Hij gaf daar een korte showcase van wat hij naast begeleiden doet. Dat was ook voor ons de aanleiding om nu Rudy met zijn band te boeken.

Al etend hebben we lekker met elkaar kunnen kletsen en verder kennisgemaakt. De maaltijd ging er goed in en werd vergezeld van een paar mooie verhalen. Wat is het toch leuk om op deze manier even met elkaar de avond te beginnen. Zo leer je elkaar alvast beter kennen.

Toen de mannen begonnen met het opbouwen van hun instrumenten en wij bezig waren om de woonkamer klaar te maken voor 20 gasten kwamen ook Bram en Do aan. Nog meer instrumenten, zou dat wel passen?

En wat helemaal tof was dat ze vanavond hun pakken met het oude testbeeld hadden meegenomen, past zo nog beter bij de slingers die er al hingen. Dit zou leuk worden!

Ondertussen meldden de eerste gasten zich al. Langzaam aan stroomde iedereen binnen. Er werd alvast wat gedronken en gesnoept. Om 20:30 waren we compleet en konden we beginnen.

Met een intro ingesproken door enige echte Ome Willem werd de band geïntroduceerd en toen was er geen houden meer aan.

Ze hadden de lachers al snel op hun hand en iedereen hield zich goed aan de regel dat als je een liedje kent je verplicht bent om mee te zingen. Al spelend lieten de mannen zien hoe muzikaal en grappig ze zijn.

Ondertussen hadden ze zelfs een van de gasten benoemd tot assistente en mocht zij d.m.v. het gooien van een dobbelsteen bepalen in welke muzikale stijl volgende tunes gespeeld zou worden.

Later op de avond kwamen de mannen zelfs met een echte quiz. Wie raadde welke reclame op serie bij de tune hoorde kon een originele salmiak lolly winnen. Dat viel best nog wel tegen, je kent de tune wel maar wat hoorder er bij? Maar uiteindelijk waren er vele gelukkige winnaars. zelfs de tune van “Skippy the bush kangaroo” werd geraden. Dit was pas 1x eerder gebeurt in de vijf jaar dat de mannen met dit programma door Nederland trekken.

Met een korte pauze ging de band door tot 22:00 uur. Met een ovationeel applaus werden Rudy, Bastiaan, Bram & Do bedankt voor een super geslaagd optreden. De avond was meer dan geslaagd. Alle gasten waren dol enthousiast en sommige gaven aan dat dit zeker voor herhaling vatbaar was.

Na afloop bleef iedereen nog even hangen om wat te drinken, te snoepen en na te praten. Toen de gasten weer vertrokken waren werden de instrumenten opgeruimd en even later vertrokken de mannen met de ondertussen traditionele stroopwafels allen richting huis.

Al opruimend en alles op zijn plek zettend genoten Simone en ik nog na van een hele leuke avond. Wat is dit toch leuk om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *