Emil zorgde voor een indrukwekkende avond

Zaterdag 8 februari was het tijd voor alweer het 3e huiskamerconcert in de serie die we voor het seizoen 2019-2020 hadden geboekt.

Deze keer was het de beurt aan Emil Landman om te komen optreden.

De woonkamer stond om al vroeg in de concert opstelling.

Rond 19:45 stond er opeens een man met gitaar op zijn rug voor de deur, Emil was vanaf het station naar ons komen wandelen.

Het blijft altijd even spannend, voor ons wie de artiest is en voor de artiest waar hij of zij terecht komt. Maar voor ons was het al direct duidelijk. Emil is echt een leuke vent. Dit kon wel eens een bijzondere avond worden.

Al gitaar stemmend kwamen de eerste gasten binnen en rond 20:30 had iedereen wat te drinken, zijn plekje gevonden en konden we beginnen.

Naast een super goede zanger, gitarist en songwriter bleek Emil ook nog een fantastische verteller. Vanaf zijn 1e zin had hij contact met iedereen en hingen we aan zijn lippen.

En toen hij begon met spelen kon je een speld horen vallen. Ook al waren we met een kleiner groepje dan normaal dat was aan het applaus helemaal niet te werken. Wat een stem. Wat een songs.

De combinatie van persoonlijke verhalen, ongelooflijk mooi gitaarspel, een fantastische stem, ongekend mooie songs en het enthousiasme van Emil maakte het tot een onvergetelijke avond.

En wat het ook deze keer weer heel mooi was dat we een mooi bedrag konden schenken aan Mark Gorlee die in juni mee gaat doen aan Alpe d’HuZes.

Ondertussen via Spotify alweer een paar keer naar Emil geluisterd. Echt iemand om te blijven volgen.


2019 was top!

Na een onderbreking van ruim 2 jaar zijn we in 2019 weer begonnen met het organiseren van huiskamerconcerten.

Toen de knoop was doorgehakt dat we de draad weer zouden oppakken na het laatste optreden van de Mirakelse TV tunes cover band in 2017 was het weer even spannend om een keus te maken voor een volgend concert.

Deze keer eens heel anders gedaan en gelijk 3 artiesten geboekt, zo konden we er niet meer onderuit.

Op 26 oktober was het Yorick van Norden die de spits afbeet. Zoals altijd hadden we de artiest die optreedt om mee te eten. Tijdens de 1e kennismaking wisten we gelijk weer dat het een goede avond zou worden.

Na het stemmen van zijn gitaren, het maken van de setlist was het tijd voor de eerste gasten voor het 7e huiskamerconcert bij ons thuis.

Wat een heerlijke artiest, fantastisch geluid, zo creatief en wat een mooie songs en verhalen.

En zo konden we de avond afsluiten met een mooie opbrengst, leuke gesprekken, ook deze keer weer een aantal gasten die voor het eerst er bij waren en heel enthousiast waren.

Gelukkig stond het volgende concert al ingepland en konden we alweer aftellen naar weer een mooie muzikale avond.

Op 14 december was het Demi Knight die samen met Jasper bij ons kwam spelen. Jasper had als mooie verrassing zijn banjo meegenomen.

Kwam bij Yorick zijn muzikale invloed van The Beatles, voor Demi was het Dolly Parton die haar heeft beïnvloedt.

Vanaf de eerste song had Demi de harten van de bezoekers gestolen, in de pauze kregen we al de ‘opdracht’ om haar nog een keer terug te vragen. Wat een leuk compliment voor Demi en ons.

Deze avond hadden we wat minder gasten omdat de kerstboom een paar plekjes had ingepikt. Maar met ruim 20 gasten was het weer een gezellige avond. Ook deze keer weer een paar gasten die voor het eerst kwamen kijken en luisteren.

Ondertussen zijn we bezig met de voorbereidingen van de laatste concert in de reeks van 3.

Op 8 februari komt Emil Landman langs om op te treden.

We zijn weer terug.

Zo voelde het gisteren toen we na ruim 2 jaar weer voor het eerst een huiskamerconcert hadden bij ons thuis. Wat hebben we dit gemist.

Het was echt weer een topavond. Ook deze keer hadden we de artiest van de avond, in dit geval Yorick van Norden uitgenodigd om een hapje mee te eten. En wat leuk dat hij op ons aanbod is ingegaan. Blijft een leuke manier om nader kennis te maken.

En dan als wij de kamer verbouwen, de koffie zetten en Yorick zijn setlist samenstelt en zijn gitaren stemt dan is het wachten op de eerste gasten.

Extra leuk vonden we het dat we weer en nieuw publiek hebben aangeboord. Met een record aantal van 8 nieuwe bezoekers was het ook een avond van ontmoetingen. Leverde mooie gesprekken op.

Maar het belangrijkste was het optreden van Yorick. Ik zeg niets teveel als ik zeg dat het een super optreden was. Een mooie stem en mooie songs is al een goede start maar door zijn enthousiaste vertellen werd het alleen maar leuker. En wat een aardige, talentvolle en leuke vent is Yorick. Ik ga hem zeker volgen en zodra hij nieuw materiaal heeft weer uitnodigen.

Ook van de gasten alleen maar hele positieve reacties gehad.

En als bonus hebben we met deze avond ook weer een mooi bedrag opgehaald voor een goed doel, wat deze keer Stichting Madagaskar was. Voor alle bezoekers was er deze keer ook een boekje met recepten uit Madagaskar.

Dit alles bij elkaar maakt dat we nu al uitkijken naar december als het volgende concert ingepland staat.

Wat was het een feestje gisteren!!!

Vrijdag 30 juni was het dan eindelijk zover, alweer ons 6e huiskamerconcert. Deze keer hadden we geen singer-songwriter uitgenodigd maar een band die a.h.v. bekende en minder bekende tvtunes ons muzikaal zouden komen verrassen.

Net als de vorige keren hadden we de artiesten uitgenodigd om met ons mee te eten, de helft van de ploeg had hier wel zin, de andere helft zouden later komen i.v.m. werk.

 

Dus samen met onze goede vriendin Claudia waren we in afwachting van de komst van Rudy en Bastiaan.

De kamer hadden we in de middag al voorbereid op een feestelijk avondje. De slingers hingen al klaar. Wat ons betreft konden we beginnen. Maar eerst was het etenstijd.

Voor Rudy was het overigens de 2e keer dat hij bij ons kwam spelen, de vorige keer was in november 2016 als begeleider van Sandy Dane. Hij gaf daar een korte showcase van wat hij naast begeleiden doet. Dat was ook voor ons de aanleiding om nu Rudy met zijn band te boeken.

Al etend hebben we lekker met elkaar kunnen kletsen en verder kennisgemaakt. De maaltijd ging er goed in en werd vergezeld van een paar mooie verhalen. Wat is het toch leuk om op deze manier even met elkaar de avond te beginnen. Zo leer je elkaar alvast beter kennen.

Toen de mannen begonnen met het opbouwen van hun instrumenten en wij bezig waren om de woonkamer klaar te maken voor 20 gasten kwamen ook Bram en Do aan. Nog meer instrumenten, zou dat wel passen?

En wat helemaal tof was dat ze vanavond hun pakken met het oude testbeeld hadden meegenomen, past zo nog beter bij de slingers die er al hingen. Dit zou leuk worden!

Ondertussen meldden de eerste gasten zich al. Langzaam aan stroomde iedereen binnen. Er werd alvast wat gedronken en gesnoept. Om 20:30 waren we compleet en konden we beginnen.

Met een intro ingesproken door enige echte Ome Willem werd de band geïntroduceerd en toen was er geen houden meer aan.

Ze hadden de lachers al snel op hun hand en iedereen hield zich goed aan de regel dat als je een liedje kent je verplicht bent om mee te zingen. Al spelend lieten de mannen zien hoe muzikaal en grappig ze zijn.

Ondertussen hadden ze zelfs een van de gasten benoemd tot assistente en mocht zij d.m.v. het gooien van een dobbelsteen bepalen in welke muzikale stijl volgende tunes gespeeld zou worden.

Later op de avond kwamen de mannen zelfs met een echte quiz. Wie raadde welke reclame op serie bij de tune hoorde kon een originele salmiak lolly winnen. Dat viel best nog wel tegen, je kent de tune wel maar wat hoorder er bij? Maar uiteindelijk waren er vele gelukkige winnaars. zelfs de tune van “Skippy the bush kangaroo” werd geraden. Dit was pas 1x eerder gebeurt in de vijf jaar dat de mannen met dit programma door Nederland trekken.

Met een korte pauze ging de band door tot 22:00 uur. Met een ovationeel applaus werden Rudy, Bastiaan, Bram & Do bedankt voor een super geslaagd optreden. De avond was meer dan geslaagd. Alle gasten waren dol enthousiast en sommige gaven aan dat dit zeker voor herhaling vatbaar was.

Na afloop bleef iedereen nog even hangen om wat te drinken, te snoepen en na te praten. Toen de gasten weer vertrokken waren werden de instrumenten opgeruimd en even later vertrokken de mannen met de ondertussen traditionele stroopwafels allen richting huis.

Al opruimend en alles op zijn plek zettend genoten Simone en ik nog na van een hele leuke avond. Wat is dit toch leuk om te doen.

Reserveer nu plaatsen voor volgend huiskamerconcert

ticketWelkom muziekliefhebber,

Op vrijdag 30 juni is het weer tijd voor een huiskamerconcert.

In de vorige 5 edities waren het vooral singer songwriters die bij ons een optreden gaven. Deze keer eens iets anders. Deze keer hebben we een band geboekt die er samen met ons een feestje van willen maken.

Hier vind je meer info over De Mirakelse TVtunes Coverband en het concert.

Zoals jullie gewend zijn komt de opbrengst van deze avond weer ten goede aan een goed doel, ook deze keer is dit de bedoeling. Op dit moment zijn de gesprekken nog niet afgerond, binnenkort wordt het goede doel bekend gemaakt.

Kaarten kunnen per mail besteld worden door een mail te sturen naar concert@gertensimone.nl, in verband met de beperkte ruimte, we kunnen 25 gasten ontvangen in onze mini concertzaal, kunnen er maximaal 2 kaarten per persoon besteld worden. Bestel snel want vol=vol.

Bij meer aanvragen dan beschikbare kaarten werken we met een reservelijst. Tot nu kwam het ieder concert voor dat we toch nog plotselinge afmeldingen hadden en konden we deze vrijgekomen plaatsen invullen met de reservelijst.

Vermeld s.v.p. in de mail naast je naam en het aantal kaarten ook een telefoonnummer waarop je te bereiken bent.

Met hartelijke groet en wellicht tot de 30e,

 

Wat was het weer een super optreden!

Gisteren was het dan zover.

Rogier kwam langs om het in februari afgelaste concert in te halen. Deze keer had hij, net als in 2014, Jannica (zangeres) en William (toetsenist) meegenomen.

Zoals altijd hadden we gevraagd of ze wilden mee eten. En ja hoor daar hadden ze wel zin in, dus rond 7 uur nadat alles wat uitgeladen schoven we aan tafel. Al etend gaf dat iedereen de gelegenheid om weer bij te praten. Voor ons als gastheer en -vrouw altijd leuk om zo te kunnen beginnen.

Na het eten begonnen wij met het herinrichten van de kamer en het zetten van de koffie terwijl Rogier, Jannica en William nog even de setlist doornamen.

Zo rond 20 uur stroomden de eerste gasten binnen, ook deze keer waren we weer ‘uitverkocht’ en zou het dus een gezellige drukte worden. Bijzonder was dat er deze keer ook weer veel nieuwe gasten waren. Leuke reacties gehad van deze nieuwkomers.

Maar waar het toch omging was het optreden. En dat was echt weer super. Rogier heeft sinds een paar weken een nieuw album uit, en daarvan werden natuurlijk de nodige nummers gespeeld, afgewisseld met ouder materiaal. Mooi om te merken was dat Rogier in de 2,5 jaar zich duidelijk verder heeft ontwikkeld. Maar wat gelukkig gebleven is, is zijn fantastische stem. En zeker als hij samen met Jannica zingt klinkt het hemels.

Al spelend kreeg Rogier iedereen al snel mee en werd er meegezongen. Een van de laatste nummers was zijn kersthit ‘Welcom here’ waarbij wij als goeds kerstkoor hem ondersteunden. Na het laatste nummer van de setlist was er nog behoefte aan meer en na een welgemeend ‘We want more’ gaf Rogier gelukkig nog een toegift.

Na afloop hebben we veel positieve reacties gehad van zowel de gasten die onder de indruk waren van het optreden maar ook van Rogier en zijn muzikanten die genoten hadden van dit Huiskamerconcert.

En zo kunnen we ook dit 5e Huiskamerconcert weer afsluiten met een goed gevoel en hebben we er weer een mooie herinnering bij. En voor het dierenasiel in Gouda was er ook weer een mooie opbrengst om over te maken.

Na nummer 5 is nummer 6 ook al in aantocht, maar daarover later meer.

En als Rogier weer met een nieuw album uitkomt gaan we zeker weer proberen om hem te boeken voor een volgend optreden.

 

 

Wat een mooie dag!!

Gisteren was het eindelijk zover, de avond van het 4e door ons georganiseerde huiskamerconcert! Deze keer met Sandy Dane en begeleidt door Rudy Mackay op gitaar.

Rond 18:30 uur reden ze voor en al snel voelde het voor ons heel vertrouwd. Ook deze keer hadden we namelijk de artiesten uitgenodigd om vooraf met ons mee te eten, altijd prettig om zo alvast met elkaar kennis te maken. Het was leuk om even te kunnen kletsen over van alles en nog wat, maar vooral over hun passie voor waar ze mee bezig zijn.

Na het eten gingen zij op de bank nog even wat nummers doornemen en begonnen wij me de voorbereidingen. Koffie zetten, de huiskamer een beetje anders ordenen en alles alvast klaar zetten op tafel. En toen druppelden ook langzaam al de eerste gasten binnen.

Onder het genot van koffie, thee met stroopwafels en kruidnoten werd het al snel gezellig in onze huiskamer.

Om 20:30 uur was het tijd voor Gert om iedereen welkom te heten en te bedanken voor hun komst en kon het concert echt beginnen. Dit blijft altijd een spannend moment voor ons, hoe vinden de gasten deze artiest die we uitgenodigd hebben. Dat zag er al vrij snel goed uit.  Op de maat van de muziek bewogen de hoofden en 20161120_113503voeten al snel mee.

In de pauze werd er lekker gekletst en na de pauze pakten Sandy en Rudy de draad snel weer op. Wat een super heldere en mooie stem heeft ze, en wat leuk de interactie tussen Sandy en Rudy. Al spelende werd de setlist door elkaar gehaald en bleven de liedjes maar komen. In plaats van een selectie speelde ze de complete set.

Toen om 22:15 uur het laatste liedje van Sandy er  op zat en iedereen nog lang niet genoeg had was het Rudy die afsloot met een kleine promo van wat voor muziek hij met zijn eigen band maakt. Dit was naast muzikaal hilarisch en verrassend, en ik ga zeker proberen om hun ook een keer te boeken. Geen singer-songwriter maar een band om een feestje te maken.

Na afloop werd er nog even wat gedronken en gekletst met Sandy en Rudy. Ook werden er ideeën uitgewisseld voor optredens in bijvoorbeeld een kinderhospice in de toekomst.

Als bijkomstigheid konden we ook deze avond weer afsluiten met een mooie opbrengst voor Stichting terminale zorg thuis en hospice Midden-Holland. Naast de entree en giften van de gasten heeft Sandy van elke verkochte cd ook een bedrag gedoneerd.

De kaartverkoop gaat goed, maar we zijn nog niet vol.

resizebyheight500500-persfoto-2-grootHeb je zin in een concert lekker dicht bij huis door een fantastische zangeres dan is het huiskamerconcert van Sandy Dane bij ons vast iets voor jou.

Op zaterdag 19 november komt Sandy samen met haar gitarist een concert geven in onze huiskamer, die voor de gelegenheid dan omgebouwd is tot mini concertzaal. We hebben ruimte voor ca 25 gasten. Op dit moment zijn er al een wat kaarten verkocht, maar er is zeker nog ruimte voor een paar enthousiaste, nieuwsgierige muziekliefhebbers.

Het concert start om 20:30 uur, vanaf 20:00 uur is iedereen welkom voor drankje vooraf. De entree is € 12,– per persoon. De opbrengst van de hele avond komt ten goede aan het hospice in Gouda.

Net als bij de vorige 3 concerten verwachten we dat het weer een geslaagde avond gaat worden voor onze gasten en onze artiesten met als mooie bonus een leuke opbrengst voor het goede doel van deze avond.

imageswy3ex2nyHeb je interesse? Reserveer kaarten (max 2 per persoon) door een mail te sturen naar concert@gertensimone.nl. Bij de bevestiging ontvang je het adres, dit is in de buurt van winkelcentrum Bloemendaal. Geef s.v.p. ook een telefoonnummer door zodat we je snel kunnen bereiken mocht dat nodig zijn.

Hopelijk tot de 19e november.

19 november volgend huiskamerconcert

imageswy3ex2nyIn november organiseren we alweer ons 4e huiskamerconcert, deze keer komt Sandy Dane bij ons optreden.

Sandy is al een aantal jaar als singer/songwriter actief en schrijft ook geregeld songs voor andere artiesten, samen met een gitarist komt ze op 19 november spelen. Het spelen van huiskamerconcerten is niets nieuws voor haar, ondertussen heeft ze door heel Europa al in meer dan 500 huiskamers concerten gegeven.

Met haar heldere stemgeluid zijn haar songs soms melancholisch dan weer krachtig en opwekkend. Maar altijd vol passie.

Heb je zin in een leuk avondje uit en ben je een muziekliefhebber reserveer dan snel plaatsen.

INFO: Huiskamerconcert
Het concert begint om 20:30 uur, vanaf 20:00 uur staat de koffie etc. klaar en is iedereen welkom.

We hebben in onze huiskamer plaats voor ca. 25 gasten, dus als je er bij wilt zijn neem dan snel contact op. Want voor dit concert geldt vol=vol.

Wil je kaarten reserveren stuur dan even een mail naar concert@gertensimone.nl, vermeld daarin je contactgegevens (naam en telefoonnummer) en hoeveel kaarten je wilt reserveren (max 2 per persoon). Reserveer snel en kom genieten van een intiem concert van een geweldige zangeres.

De kaarten voor dit concert kosten € 12,– per persoon. In de pauze, voor en na het concert is er gelegenheid om wat te drinken, het idee is dat iedereen dan zelf bepaalt wat hij/zij hiervoor over heeft. Zowel de kaarten als de eventuele vrijwillige bijdrage voor de consumpties kunnen op de avond contant betaald worden.

De opbrengst van de avond (entree & consumpties) komt deze keer geheel ten goede aan:

 

 

 

 

We hebben weer een topartiest geboekt!

Welkom muziekliefhebber,

Op zaterdag 19 november is het weer tijd voor een huiskamerconcert.

resizebyheight500500-persfoto-1-grootNa in 2014 en 2015 een optreden van een zanger en begin dit jaar een heuse band is het nu tijd voor een zangeres om bij ons te komen optreden.
Op 19 november komt Sandy Dane bij ons intiem en ook weer super concert geven.

Hier vind je meer info over Sandy en het concert.

Zoals jullie gewend zijn komt de opbrengst van deze avond weer ten goede aan een goed doel, ook deze keer is dit “Terminale zorg thuis en hospice Midden-Holland”.

Kaarten kunnen per mail besteld worden door een mail te sturen naar concert@gertensimone.nl, in verband met de beperkte ruimte, we kunnen 25 gasten ontvangen in onze mini concertzaal, kunnen er maximaal 2 kaarten per persoon besteld worden. Bestel snel want vol=vol.

Bij meer aanvragen dan beschikbare kaarten werken we met een reservelijst. Tot nu kwam het ieder concert voor dat we toch nog plotselinge afmeldingen hadden en konden we deze vrijgekomen plaatsen invullen met de reservelijst.

Vermeld s.v.p. in de mail naast je naam en het aantal kaarten ook een telefoonnummer waarop je te bereiken bent.

Met hartelijke groet en wellicht tot 19 november,

Gert & Simone

Gouda, 23 september 2016